Hoppa till innehåll
AD70 Choklad » Om AD70

Om AD70

Afternoon, silvermedalj i Det Stora Pralinslaget 2021

Om AD70 Choklad

Vi på AD70 Choklad gör handgjorda praliner i choklad. Vi är, helt enkelt, pralinmakare! Vårt goda hantverk utövas i Lödöse, 4 mil norr om Göteborg. Det är just här vi gör praliner för glatta livet! Att få göra goda ting, som människor uppskattar och blir lyckliga av, ger oss en underbar känsla!

Silvermedalj

Det Stora Pralinslaget kan liknas vid SM i pralintillverkning. Under vårt första år som pralintillverkare 2021, antog vi modigt utmaningen. Bland 60 deltagare lyckades vi vinna en silvermedalj med vår pralin Afternoon. Vi är mäkta stolta över detta bevis på att vi gör något gott och rätt 🙂

Varför just AD70?

Det är inte konstigare än att vi bär efternamnet Asklund, vi jobbar båda med design av olika slag, och vi är födda -70. Allt detta resulterar i AD70!

Efternamnet som förpliktigar

Sofias farfars far, Olof Asklund, grundade Asklunds Ångbageri år 1874, vilket nådde stora framgångar i Göteborg med omnejd. Än idag får vi höra berättelser om det ljuvliga dofterna, vörtbrödet och skorporna.

Joakim, å andra sidan, började tidigt att baka med surdeg och har under många år utvecklat sin skicklighet. Nu har han utökat sin repertoar och gör även eleganta praliner och lyxiga chokladbars.

Praliningenjören

Joakim, som i grunden är beräkningsingenjör, arbetar med siffror och datorer. Dock ligger hantverket att skapa praliner i linje med detta. För att få till det rätta knackliknäppet i pralinens yta, samt att finna den bästa kombinationen av smak och textur, krävs det verkligen en ingenjör! Ständigt söker Joakim efter nya tekniker, smaker och verktyg, och dessutom lär han sig grundkunskap och yrkesknep från de bästa. Allt detta kombinerar Joakim till sitt eget, vilket resulterar i att han skapar välgjorda och spännande praliner av högsta klass. Således är han en äkta pralinör!

Färg, pack & plock

Sofia, webbdesignern som älskar färg, förpackningar, form och ord, är den som sköter dekorationen av pralinerna, packning och det digitala på AD70. Praliner, dessa små delikata varelser, måste hanteras på det mjukaste sätt. Det är av yttersta vikt att de kommer helskinnade ända hem till dig, vilket kräver genomtänkt emballage och hårt hållna tummar för att transporten går lugnt till. Allt detta görs med det enda syftet att det goda ska landa tryggt hos dig.

Men var?

Du hittar all choklad i vår webbutik här, online! Ibland gästar vi marknader och evenemang. Håll utkik på våra sociala medier, så ser du var vi finns nästa gång!

Sofia och Joakim är AD70 Choklad
Stort hjärta i choklad att ge bort i present, eller att önska sig!
12-ask med handgjorda praliner från AD70

Vill du göra en specialbeställning?

Funderar du på en egen pralin för ett speciellt tillfälle? Har du ett företag, eller kanske en förening? Hör av dig, så berättar vi mer om vad vi kan göra för gott tillsammans.