Hoppa till innehåll
AD70 Choklad » Felchlin ger kvalitet i varje pralin

Felchlin ger kvalitet i varje pralin

kakaofrukt

Vildvuxen kakao och smakrik choklad: En resa från Bolivias regnskogar till våra praliner

Har du någonsin undrat vad som gör chokladen i våra praliner så exceptionellt god? Svaret ligger i en unik kakaoböna, en passionerad tysk ingenjör, en stolt schweizisk chokladtillverkare och vår tro på att kvalitet och etik går hand i hand.

En upptäckt i Bolivia

Året var 2001 när Volker Lehmann, tysk ingenjör i tropiskt jordbruk, upptäckte något speciellt under en expedition ledd av en indiankvinna från Chimanestammen. Det han fann var Beniano Silvestre-kakao, en vildväxande klon till Criollo som ger en choklad med bedövande toner av honung och vanilj.

Resan från sumpiga öar till Europa

Denna vildkakao, som skördas på små öar i Bolivias regnskogar, höjer sig ur det sumpiga landskapet och handplockas av lokalbefolkningen under regnperioden. Transporten sker i små öppna båtar till en hamn nästan tio mil bort, och sedan vidare till Europa.

Felchlin: Ett varumärke för kvalitet och etik

Bland många chokladtillverkare var det bara Felchlin som såg potentialen i denna extraordinära böna. De tillverkar nu både en mörk Bolivia 68% och en mjölkchoklad med 45% kakaohalt. Den mjölkchokladen görs på mjölk från kor i UNESCO:s biosfärområde Entlebuch i Schweiz, vilket ger en mjölk med hög kvalitet och stor smakrikedom.

Vår passion: Enastående choklad för samvetet och smaklökarna

Här hos oss använder vi bara Felchlins choklad i vår pralinproduktion. Varför? För smakens och samvetets skull. Vi tror att man mår bra när man vet att det är reko i alla led. Att äta choklad som kommer från välmående kakaobönder som har en bra arbetsplats gör den ännu godare!

Smakupplevelsen: Mjölkchoklad när den är som bäst!

Med tydliga kakaotoner, inslag av gräddmjölk, karamell, skogshonung och vanilj, levererar Bolivia 45% mjölkchoklad en oslagbar smakupplevelse. Det är mjölkchoklad när den är som bäst, och vi är stolta över att dela denna upplevelse med dig.

Smaka själv!

Vill du uppleva denna exceptionella choklad? Besök oss gärna på nästa marknad eller handla här i webbutiken, och prova våra praliner gjorda med Felchlins choklad. Njut av smaken som tar dig på en resa från Bolivias vilda regnskogar till ditt fikabord.