Skip to content
Afternoon, silvermedalj i Det Stora Pralinslaget 2021

Om AD70

Vi är två pralinmakare som bor i Lödöse norr om Göteborg, och gör praliner för glatta livet! Det är en underbar känsla att få göra goda ting, som människor uppskattar och blir lyckliga av!

Silvermedalj

Det Stora Pralinslaget är som SM i pralintillverkning. Vårt första år som pralintillverkare 2021, antog vi utmaningen. Av 60 deltagare vann vi silvermedalj med vår pralin Afternoon. Vi är mäkta stolta över detta bevis på att vi gör något gott och rätt 🙂

Varför just AD70?

Inte konstigare än att vi heter Asklund i efternamn, vi jobbar båda med design av olika slag, och vi är födda -70. Detta resulterar i AD70!

Efternamnet som förpliktigar

Sofias farfars far, Olof Asklund grundade Asklunds Ångbageri år 1874 som nådde stora framgångar i Göteborg med omnejd. Än idag får vi höra berättelser om det ljuvliga dofterna, vörtbrödet och skorporna. 

Joakim började tidigt att baka med surdeg och har utvecklat sin skicklighet under många år. Nu har han utökat reportoaren och gör även praliner.

Praliningenjören

Joakim är i grunden beräkningsingenjör och arbetar med siffror och datorer. Hantverket att skapa praliner ligger i linje med detta. För att få till det rätta knackliknäppet i pralinens yta, att finna den bästa kombinationen av smak och textur – det kräver sin ingenjör! Joakim söker alltid nya tekniker, smaker och verktyg, han lär sig grundkunskap och yrkesknep från de bästa. Detta kombinerar Joakim till sitt eget, vilket resulterar i välgjorda och spännande praliner av högsta klass. En äkta pralinör!

Färg, pack & plock

Sofia är webbdesignern som älskar färg, förpackningar, form och ord. Så det är hon som sköter dekorationen av pralinerna, packning och det digitala på AD70.
Praliner är små delikata varelser, som måste hanteras på det mjukaste sätt. För att de ska komma helskinnade ända hem till dig, krävs genomtänkt emballage och hårt hållna tummar för att transporten går lugnt till. Allt för att det goda ska landa tryggt hos dig.

kanelbullepraliner_01
Om AD70

Viktiga årtal

2021

Silvermedalj i DSP

2021

Webbutiken öppnar

2020

Idéerna börjar gro

2004

Gifter oss

1970

Året vi båda föds

Vill du göra en specialbeställning?

Funderar du på en egen pralin för ett speciellt tillfälle? Har du ett företag, eller kanske en förening? Hör av dig, så berättar vi mer om vad vi kan göra för gott tillsammans.